Budúcnosť Google AdWords

Už dlhšiu dobu sa  hovorí o veľkom redizajne reklamného nástroja AdWords. Platforma bola vyvinutá v dobe, keď nebolo dostupných mnoho funkcií ktoré poznáme dnes a preto systém pôsobí už mierne zastaralo a nekompatibilne.

Na prezentácii Google Ads & Analytics Innovations, ktorá sa uskutočnila 24.5.2016, nám Google odhalil aj konkrétne zmeny a nové funkcie, ktoré by mali byť v blízkej dobe dostupné.

V roku 2000, pri spustení prvotnej AdWords platforma, mobilné vyhľadávanie ešte takmer neexistovalo. Dnes je však mobil takmer najpoužívanejším zariadením na vyhľadávanie. Tomu sa musel Google prispôsobiť. V priebehu času to riešil rôznymi aktualizáciami, no dnes to už nestačí. Z tohto dôvodu je redizajn a nové funkcie orientované práve na mobilné zariadenia, viac ako vítaný.

Poďme sa teda pozrieť na pripravované novinky:  Čo pre nás Google pripravuje?

Dlhší nadpis a reklamný text v mobilných reklamách

Na mobile potrebujeme informácie okamžite, ešte skôr ako budeme klikať na stránku, takže dlhší text nám umožní dostať informácie priamo do reklamného textu. Nadpis bude mať 30 znakov a text bude tam spolu 80 znakov. V konečnom dôsledku by sme mali mať až o 50 % viac priestoru pre text.

Obrázok v textovej reklame.

Ako Google sám hovorí: „dajte nám nadpis, text, URL a obrázok, o ostané sa postaráme“. Týmto myslel celkom nový interaktívnejší reklamný formát, ktorý sa môže zobraziť na web stránkach a aplikáciách.

Obrázok v textovej reklame

Cenové ponuky na jednotlivé zariadenia

Doteraz bolo možné nastaviť cenové ponuky primárne len pre desktop zariadenia. Pre mobil sme mohli pridať iba percentuálne navýšenie alebo zníženie. Po novom budeme môcť určovať samostatné cenové ponuky pre všetky zariadenia, dokonca aj tablety.

Nové rozšírenie o lokáciu v Google maps

Rozšírenie o lokáciu v AdWords už nejaký čas funguje. Teraz pribudnú nové funkcie napr. detaily o obchode, dostupnosť produktov, obrázky alebo ceny.

Okrem toho zverejnili “Promoted pin”. Je to v podstate šípka na mape s údajmi o fyzickej prevádzke, ktorá sa zobrazí používateľom Google maps, ktorí sú v okolí. Napríklad pri ceste autom, sa vám v navigácii zobrazí benzínová pumpa, či reštaurácia v okolí.

Tieto funkcie majú pomôcť najmä lokálnym prevádzkam a podnikateľom aby zasiahli užívateľov v správnom čase a na správnom mieste.

Nové rozšírenie o lokáciu v Google maps

Cross Exchange inventory

Rozšírenie súčasnej siete Google display network o ďalšie relevantné weby a aplikácie po celom svete, ktoré sľubujú väčší zásah s rovnakou relevanciou a kvalitou.

Podobné publiká pre Search remarketing

Podobné publiká sme už mali možnosť využívať pri display kampaniach. Po novom budeme vedieť použiť tieto zoznamy aj v kampaniach vo vyhľadávaní.

V praxi to znamená, že keď máme vytvorený remarketingový zoznam úžívateľov, ktorí už boli na webe, vieme na základe určitých podobností definovať ďalšie dodatočné (podobné) publikum. Ak niekto z tohto dodatočného publika bude vyhľadávať kľúčové slová, ktoré máme v kampani, vieme pre toto publikum navýšiť cenovú ponuku, keďže teoreticky sú podobní tým, čo už prejavili záujem a majú pre nás väčšiu hodnotu.

Demografické údaje v search kampaniach

Ďalšia z funkcií, ktorá bola dostupná len pre display kampane pribudla aj do search – možnosť výberu vekovej skupiny a pohlavia. Všetky tieto funkcie budú zakomponované do nového rozhrania, ktoré má byť jednoduchšie, prehľadnejšie a teda efektívnejšie.

Na záver by som len dodal, že nový AdWords sa má k marketérom dostať do konca roka 2016, samozrejme postupne budú nástroj dolaďovať a sprístupňovať širšej verejnosti. Nám len ostáva dúfať, že sa čoskoro dostane aj na Slovensko.

Zdroj: www.youtube.com/watch?v=JW1LS94wLJw

Mohlo by vás zaujímať

Pomáhajú vaše marketingové kampane celofiremným biznis cieľom?

Sales funnel je teda strategický pohľad zhora na proces získavania nových príležitostí u nových ale aj existujúcich zákazníkov.

Prejsť na celý článok

Technická starostlivosť o web postavený na CMS WordPress Copy

Technická správa webovej stránky zabezpečuje správnu funkčnosť webu a eliminuje možnosť hackerských útokov a výpadkov webu.

Prejsť na celý článok
Napíšte nám Zavolajte nám