Ako sa nestratiť v online marketingu

Viete ako môžete jednoducho ušetriť cca 15 000 $ na školnom? Kam ísť, aby ste vedeli všetko o Facebooku alebo kde si urobiť vodičský preukaz marketéra? V nasledujúcich riadkoch vám prinášam zoznam stránok, kde si môžete spraviť certifikát, prehĺbiť svoje poznatky alebo sa zapísať na univerzitný kurz, ktorý vás posunie ďalej.

Digitálna garáž – od Google

Nová vzdelávacia platforma od Google. Je zadarmo a primárne určená nováčikom a mierne pokročilým v online marketingu. Cieľom tohto projektu je pomôcť užívateľom získať vedomosti, vďaka ktorým porastie ich podnikanie.Výhoda tejto platformy je tá, že nie je technicky náročná, je po slovensky a vytvárali ju experti z online marketingu a odborníci na vzdelávanie.

Okrem služieb a nástrojov od Google obsahovo pokrýva aj ďalšie nástroje, ako napr. Twitter či Facebook.
Na začiatok si vytvorte vlastný vzdelávací plán, ktorý sa prispôsobí vám. Po zodpovedaní pár jednoduchých otázok vám platforma vygeneruje témy, ktoré by ste mali prebrať. Potom už stačí len jediné, pustiť sa do toho.

Digitálna garáž – od Google

ConstantContact – Social Media Quickstarter

Koľko približne sociálnych sietí používate? Spomínate si na tie, ktoré už nepoužívate, pretože boli pre vás napríklad zastarané? Spomínate si na svoje začiatky s Facebookom?

Nie vždy sa naučíme hneď používať novú sociálnu sieť. Napríklad ja mám stále problém pochopiť Snapchat. Pri riešení klientských projektov som sa naučila, že ani všetci okolo mňa nevedia ovládať všetky sociálne siete a z pohľadu klienta alebo produktu je o to dôležitejšie vedieť ísť v používaní sociálnych sietí do hĺbky. Ak ste v nových ale aj v starších sociálnych sieťach trochu stratení, ponúkajú návody a praktické rady na používanie. V Constant Contact vravia: It’s time to go social. We´ll make it simple! Sami môžete vidieť, že vás dokážu zasvätiť do najpoužívanejších sociálnych sietí. Vďaka ich radám sa vám podarí zasiahnuť viac zákazníkov.

Blogy sú výhradne v anglickom jazyku. Niektoré ponúkajú aj videá. Stačí si teda nabiť telefón alebo tablet a zavrieť sa do miestnosti, kde vám funguje wifi. Ak chcete na sociálnych sieťach preraziť alebo byť viac aktívny, nezabudnite, že každá sociálna sieť má svoje vlastné pravidlá a nie je vylúčené, že čo platí na jednu, pri druhej už nemusí fungovať vôbec.

ConstantContact – Social Media Quickstarter

Ušetrím vám 15 000 $ na školnom!

Ušetrím vám 15 000 $ na školnom!

Nechceli by ste chodiť na univerzitu, kde vás môžu učiť uznávaní experti? To samozrejme niečo stojí ale vám by sa tá investícia po čase vyplatila. COURSERA a UDEMY sú dve zahraničné platformy, prostredníctvom ktorých sa môžete vzdelávať od rána do večera. Výhodou je, že nemusíte nikam cestovať. Nesporným benefitom je, že okrem online marketingu sa naučíte anglicky alebo aj iný jazyk. (S cudzími jazykmi vám radi pomôžeme aj v našej partnerskej jazykovej škole – www.volis.skCoursera ponúka primárne neplatený obsah. Stačí si vybrať kurz a zapísať sa do neho. K dispozícii budete mať videoprednášky, texty, lekcie a taktiež absolvovujete aj nejaký kvíz. Ako sa vraví – NO PAIN NO GAIN, ale ponuka od Coursery stojí naozaj za to. Udemy ponúka platený obsah. Pričom túto platformu využijete aj v práci vo svoj prospech – vytváraním rôznych kurzov pre vlastných zamestnancov. Dokonca sa môžete stať lektorom. Stačí si nájsť oblasť, v ktorej vynikáte.

V oboch platformách je výborné to, že môžete absolvovať kurz so špecialistom alebo profesorom, ktorý má k téme, čo povedať. A môžete si napríklad splniť sen a absolvovať kurz z MIT, na ktorú nie je až tak ľahké sa dostať.

Hubspot Academy
Všetkým odporúčam certifikáciu od Hubspot Academy, ktorú medzi marketérmi nazývame aj ako vodičský preukaz marketéra. Certifikácia je orientovaná na inbound marketing. Je to správny pevný základ pre každého. Príručka vás naučí to najnutnejšie, avšak odporúčam si pozorne pozrieť všekty videá, ktoré sú k dispozícii. Urobenie si certifikátu vám zaberie približne hodinu vášho času, ten pocit, keď to urobíte naozaj stojí za to a certifikát si potom môžete dať aj na váš Linkedin. Mne to vyšlo na 5ty pokus, kým som konečne premohla najťažšiu tému – Smarketing (salles a marketing v jednom).
PS – tento certifikát je vhodný naozaj pre každého, kto by v marketingu chcel pracovať.

Google certifikácia
Google okrem toho, že vytvára možnosti pre vzdelávanie začiatočníkov, myslel aj na pokročilých a skúsenejších. Google Partners je program, ktorý je určený agentúram. Ak agentúra nesie znak “Google Partner” je uznaná ako agentúra, ktorá má odborné znalosti a dodržiava odporúčané postupy. Všetky certifikačné skúšky sú bezplatné a sú k ním k dispozícii videá alebo blogy, ktoré vysvetľujú problematiku.

Ak aj nepracujete v agentúre, k týmto certifikátom sa môžete ľahko dostať a svoje vedomosti  prehĺbiť. Certifikáty môžete získať z Google AdWords, z mobilnej reklamy, či video reklamy alebo aj z Google Analytics. Platnosť certifikátu je vždy jeden rok a potom si ho musíte obnoviť. Texty robte radšej v anglickom jazyku, pretože nie všetky slovenské preklady sú spravené tak, že ich správne pochopíte.

Facebook Blueprint

Facebook Blueprint

Vo Facebooku tiež nezaháľali a pripravili miesto, kde môžete s touto sociálnou sieťou pracovať ale aj prehĺbiť si svoje vedomosti pri výrobe reklám/kampaní. Vďaka krátkym kurzom získate väčšiu moc nad vašimi reklamami, lepšie pochopíte Audience Insights, vyskúšate si AB testovanie,…

V dnešnej dobe, kedy cena reklamy na Facebooku len a len rastie, je dobré vedieť s ním pracovať. Ako sami môžete vidieť tematických okruhov je oveľa viac. A pre najbližšiu budúcnosť sa skúste zamerať na štúdium Instagramu.

Social media geeks

Ak sa strácate v aktualizáciách sociálnych sietí alebo si neviete poradiť s nastavovaním, je dobré byť súčasťou tejto Facebook skupiny. Slovenskí špecialisti si na jednom mieste pomáhajú a radia “ako na to”.

Mohlo by vás zaujímať

Pomáhajú vaše marketingové kampane celofiremným biznis cieľom?

Sales funnel je teda strategický pohľad zhora na proces získavania nových príležitostí u nových ale aj existujúcich zákazníkov.

Prejsť na celý článok

Technická starostlivosť o web postavený na CMS WordPress Copy

Technická správa webovej stránky zabezpečuje správnu funkčnosť webu a eliminuje možnosť hackerských útokov a výpadkov webu.

Prejsť na celý článok
Napíšte nám Zavolajte nám